Svensk natur passar för uppfödning av hästar

Ett nytt examensarbete från SLU har studerat hur stort intresset är bland hästägare att lämna bort sina unghästar för extensiv uppfödning.

SLU-studenterna, Karin Ericsson och Lina Lundström, har nyligen avslutat sina studier till ekonomagronomer. I sitt examensarbete har de, på uppdrag av Hopphästklubben, undersökt hur stort intresse det finns hos hästägare att låta sina unghästar växa upp i extensiv form.
Läs hela examensarbetet i pdf-format. Gå in på Hippocampus bibliotek och sök efter examensarbete agronomprogrammet. Författarna heter Karin Ericsson och Lina Lundström.

Du kan också läsa en populärvetenskaplig artikel om examensarbetet på följande adress

2005-03-24