Statens Veterinärmedicinska Anstalt


Hästen i Sverige Om sktuell hästforskning Forskning pågår tema djur Hippocampusdagarna 2005 Hippocampusdagarna 2006

 

  Arkiv« tillbaka


Digital röntgen vid SLU i Uppsala

Nu finns den allra senaste digitala röntgentekniken i drift vid SLU i Uppsala. Det är avdelningen för bilddiagnostik som satsat på det.

Klinikchef Margareta Uhlhorn har arbetat i över ett år med att planera inköp av ny utrustning. Fredagen 17 juni var det äntligen dags för invigning - men tekniken har varit i drift i några månader redan.
- Att köpa ett nytt diagnostiskt system kan alla göra men det gäller att ha kompetens nog att tolka bilderna, sade Margareta Uhlhorn, vid invigningen.
- Vår avdelning vill vara med och konkurrera om kunderna med vår nya utrustning.
Avdelningen för bilddiagnostik, som är en del av institutionen för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap vid SLU, har satsat hårt på att vidareutbilda sin personal för att höja kompetensen.


Samarbete med såväl Svenska Kennelklubben som Nationella Stiftelsen för Hästhållningens Främjande är redan igång, och förhoppningen är att ännu fler aktörer inom näringen ska söka den kunskap som finns inom bilddiagnostiken vid SLU.
Totalt tre miljoner kronor har investerats i den nya röntgenutrustningen som kommer att användas för såväl stora som små djur.

2005-06-20
Carin Wrange
 
Hämta från arkivet:


Antal besökare sedan 2003-11-18:


 
2014-09-25    Carin.Wrange@omv.slu.se