SLU:s djursjukvård i ny regi

Nu samsas all sjukvård för hund, katt och häst under samma tak och inom samma organisation vid SLU. Vid nyår startade Universitetsdjursjukhuset.

Dagens veterinärmedicin erbjuder djursjukvård som är både kvalificerad och effektiv. Behandling och eftervård kan rädda många sjuka djur tillbaka till ett bra liv.

Den 1 januari startade Universitetsdjursjukhuset vid SLU i Uppsala. Under samma tak och inom samma organisation samlas all sjukvård av såväl hund, katt, övriga smådjur som häst. I Universitetsdjursjukhuset ingår dessutom ambulatoriska kliniken, som bland annat vårdar lantbrukets djur, samt ett veterinärmedicinskt laboratorium med kunder från hela Norden. Många av patienterna remitteras hot från andra kliniker runt om i landet.

Sveriges enda veterinärutbildning hålls vid SLU. Universitetsdjursjukhuset med sin verksamhet dygnet runt (gäller än så länge bara smådjurskliniken)ger unika möjligheter till pratik för framtidens veterinärer. Det ger viktig kunskap för att de ska kunna arbeta på egen hand efter avslutade studier.

Universitetsdjursjukhuset lokaliseras till en början i befintliga lokaler i Klinikcentrum vid SLU i Uppsala. Inom några år flyttar djursjukhuset in i en helt ny anläggning, ett stycke söderut på Ultuna, med den allra senaste tekniken och optimala möjligheter för djursjukvård.

All personal vid Universitetsdjursjukhuset har lång erfarenhet av djursjukvård. Många har specialkunskaper inom områden som ortopedi, internmedicin, onkologi, neurologi, reproduktion, rehabilitering, oftamologi, odontologi med mera. Kunskapen uppdateras löpande genom den forskning som görs om djur vid SLU. De senaste rönen omsätts i praktiken - med djurens bästa för ögonen.

För frågor och tidsbeställning:

smådjurskliniken 018-67 26 80

hästkliniken 018-67 29 50