Kronprinsessan Victoria förgyllde invigning vid SLU

Universitetsdjursjukhuset vid SLU har invigts med stor pompa och ståt. Kronprinsessan Victoria och andra prominenta gäster fanns på plats.

Nu är Universitetsdjursjukhuset vid SLU invigt med stor pompa och ståt. Den röda mattan hade rullats fram, kronprinsessan Victoria och andra prominenta gäster fanns på plats. Tre startskott för tre goda ting avfyrades.

In i det sista målades och fejades på klinikcentrum vid SLU för att få allt klart till invigningen som hölls på kvällen onsdagen 31 januari. Förutom ett stort antal inbjudna gäster deltog även över hundra personer från personalen på institutionen för kliniska vetenskaper samt från häst- och smådjurskliniken vid Universitetsdjursjukhuset.

Prick 18.30 svängde hovets bil in framför entréen till kliniken. Kronprinsessan Victoria och hennes följe togs emot av landshövding Anders Björck och SLU:s rektor Lisa Sennerby Forsse. Inne i lokalerna väntade Eleonor Palmér, chef för Universitetsdjursjukhuset samt Arvid Uggla, dekanus för fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap. Och sedan kunde festen börja!

Under kvällen avlossades tre startskott. Det första för att en ny fond för sällskapsdjurens sjukdomar ska inrättas, det andra för att Universitetsdjursjukhuset nu samlar all djursjukvård inom samma organisation och det tredje för att en MRT-utrustning, en avancerad magnetresonanstomografi har köpts in till kliniken.

Efter de tre startskotten gjordes en rundvandring på häst- och smådjursklinikerna där gästerna fick se och höra om delar av verksamheten.

2007-02-01