Aktuell hästforskning presenteras under maj

Maj månad erbjuder gyllene tillfällen för den som vill veta mer om pågående hästforskning, såväl vid SLU som andra universitet.

Följande seminarier ges under maj:

TORSDAG 8 MAJ
Application of biomechanics in daily clinical practice: Objective determination of dysfunction in the locomoter system in horse and man.
Föreläsare: W. Back och K.Halvorsen
Plats: Tvåan i Klinikcentrum, SLU Uppsala
Tid: 14.00

ONSDAG 21 MAJ
Interaktion mellan häst och ryttare med avseende på hästens form.
Föreläsare: Marie Rhodin, hippologenheten, SLU
Plats: Skeppet, SVA i Uppsala
Tid: 12.15-12.45

TORSDAG 29 MAJ
The horse genome project: Enabling efficient disease gene mapping with practical examples.
Föreläsare: Kerstin Lindblad-Toh, Sofia Mikko och Gabriella Lindgren, inst för husdjursgenetik, SLU
Plats: Loftets hörsal, SLU i Uppsala
Tid: 9.30-11.30

International sport horse data for genetic evaluation (disputation)
Föreläsare: Emma Thorén Hellsten, inst för husdjursgenetik, SLU försvarar sin doktorsavhandling
Plats: Loftets hörsal, SLU i Uppsala
Tid: 13.00-15.30

Research on Horse Temperament, methods of assessing temperament and its application in everyday practice to match rider and horse.
Föreläsare: Kathalijne Visser, Animal Sciences Group Wageningen, The Netherlands
Plats: Loftets hörsal
Tid: 15.30-16.30

FREDAG 30 MAJ
Interstallion seminar. Science and practice in sport horse breeding: Achievements and future prospects of international collaboration.
Plats: Loftets hörsal
Tid: 9.00-17.15
Arrangör: Institutionen för husdjursgenetik, SLU och Interstallion Committee.
OBS Anmälan krävs till detta seminarium samt disputationen dagen innan till monica.jansson@hgen.slu.se

2008-05-07