Hästdagar vid SLU i Skara

Rätt häst till Rätt sport och Rätt person samt Ingen hov, ingen häst är två arrangemang kring häst som arrangeras vid SLU i Skara.

Det är vid Smedjeveckan vid SLU i Skara 22-26 september som två av programpunkterna kommer att fokusera på häst.

Onsdag den 24 september hålls en clinic och paneldebatt kring dressyrhästen med rubriken: Rätt häst till Rätt person och Rätt person.
Programmet inleds kl. 14.00-17.00 med en clinic där Eric Lette, internationell dressyrdomare, och ett antal dressyrekipage medverkar.

Vid paneldebatten 18.00-20.00 medverkar förutom Eric Lette även Roland Werner, veterinär vid Djursjukhuset i Skara, Monica Björkdahl. ridlärare,
tränare och uppfödare samt ryttaren Anette Christensson.

På torsdagen 25 september hålls en diskussion i Smedjan vid SLU Campus kring hästens hovar och de problem som kan uppstå. Rubriken för kvällen är Ingen hov, ingen häst och kommer att handla om långa tår, hornsprickor, fång med mera.

Medverkar gör hovslagare vid Hovslagarskolan i Skara och Göran Åkerström, veterinär och chef vid skolan.

Anmälan till bägge arrangemangen görs till SLU i Skara 0511-67 000 senast 19 september.

2003-09-11